Om Oss

MATHANTVERK MED OMSORG

Hos Järvtjärns utegrisar finns jordbruket som en naturlig del av våra rötter. Att förvalta vårt kulturarv med en hållbar produktion, att leva i harmoni med djur och natur och att skapa mathantverk med mervärde är något vi är stolta över.

Vi värnar om det lokala och brinner för en levande landsbygd. Vi älskar människor, naturen och såklart grisar.

Våra kärnvärden består av:

Hållbarhet

Småskaligt jordbruk är bäst för natur och miljö och bidrar till biologisk mångfald. Gården brukar drygt 30 hektar som används till bete eller odlingar för foder. Grisarna är frigående och får leva ett naturligt liv. Vi är delägare och engagerade i ett litet ”bondeägt” slakteri som fokuserar på återtag. Styckning och förädling görs lokalt där så mycket som möjligt av djuret tas till vara. Det är hållbart för oss.

Kvalitet

Vi producerar kött med smak, kvalité och identitet. För att lyckas med den bästa av råvara är varje delmoment viktig. Det har betydelse vad grisarna äter, hur de hålls och hanteras, hur transporten och slakten går till. Resultatet blir kött som smakar som det gjorde förr.

Omsorg

Våra grisar växer upp i en miljö där de gynnas till ett naturligt beteende. Här kan man besöka lyckliga grisar viftandes på svansen och med jord på trynet. Foder består av spannmål, utan onödiga tillsatser, med inslag av vad naturens skafferi har att bjuda på. Vi jobbar också aktivt med att minimera stress hos djuren i all hantering. Daglig tillsyn ger trygga och sociala djur vilket gör stor skillnad på köttkvalitén.

Välkommen till Järvtjärns utegrisar

Blev med mössa och fina kotletter. Kan verkligen rekommendera. Nöjd kund från gummark. Fick dessutom tips ang. kalkoner