RECEPT

CROSTINI MED VISPAD RICOTTA OCH HET KORV

I samarbete med @ipatriciaskok

Det är alltid gott med något litet före middagen eller till fördrinken. Dessa crostinis har det man söker efter en sådan gång, fräsch syra, lite sötma och lagom hetta.

Här används friterade basilikablad som dekoration och smaksättning, men smörstekta krispiga salviablad skulle också passa utmärkt.

När det kommer till val av färskkorv, så kan du välja en annan sort om det är den du har hemma.

CROSTINI
surdegs baguette
ca. 1 dl olivolja
2 vitlöksklyftor
250 g ricotta
1 tsk honung
2 pepperoni korvar
pul biber/gochugaru/chiliflakes (mängd efter smak och sort)
salt
20 basilikablad

Fritera basilikablad, ta upp försiktigt och lägg på hushållspapper.

Vispa ihop ricotta och honung i en skål tillsätt ev. några korn salt.

Riv en vitlöksklyfta, lägg i en liten skål, slå på olivoljan, rör om och låt stå.

Skär 1–1 ½ cm tjocka, ca 20 skivor baguette.

Pensla baguettskivorna på båda sidor med vitlöksoljan utan att den rivna vitlöken följer med, spar det som blir kvar. Stek skivorna på båda sidor gyllenbruna i en stekpanna. Lägg crostinin på hushållspapper.

Snitta skinnet längs med korven och dra sedan av det. Hetta upp en stekpanna, sätt ned den rivna vitlöken med oljan som är kvar efter att du penslat baguetten, korven och någon av chiliflingorna. Stek och finfördela korven med stekspaden till en knaperstekt färs. Smaka av med salt.

Bred ricottan på en crostini försök få till en liten grop i mitten, lägg på ett serveringsfat. Toppa med den ljumna korvfärsen, lägg på ett basilikablad och servera genast.