RECEPT

GRILLAD FÄRSK PEPPERONI MED POTATISSALLAD

I samarbete med @ipatriciaskok

En grillad färsk korv hör absolut sommaren till tycker de flesta av oss. Med den här potatissalladen till får du in lite nya fräscha smaker i din korvmiddag, dessutom förvandlar du den genast till en enkel somrig bjudrätt. Här har vi valt en smakrik färsk Pepperonikorv, men självklart passar den till andra korvar också.

Har du inte grillsäsong för tillfället, så stek korven på spisen i stället.

KORV 3 port.
3 färska Pepperonikorvar

POTATISSALLAD 3 port.
400 g färskpotatis
1 burk ca 380 g kidneybönor
1 grönt äpple
ca 75 g sockerärtor
3–4 salladslökar
1 kruka / ett knippe färsk körvel
ev. ätbara blommor (obesprutade)

DRESSING
1,5 msk äppelcidervinäger
1 msk majonnäs
1 msk crèam fraiche
2 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 msk olivolja
2 msk pepparrot

GÖR SÅ HÄR

Skär potatis i ätstora bitar och ångkoka den helst, annars koka den i vatten. Slå av vattnet när den är klar, låt potatisen ånga av och svalna medan du gör resten klart.

Skölj kidneybönor och låt rinna av väl.

Sätt vinäger, majonnäs, fraiche, salt och peppar i en liten skål och rör ihop med en visp. Tillsätt olja och vispa ihop. Riv pepparrot på ett fint rivjärn och rör ner. Låt den stå tills vidare.

Strimla/slanta sockerärtor och salladslök, blanda i en större skål tillsammans med bönorna.
Lägg korvarna på en het grill, vänd dem då och då så de blir grillade runt om medan du färdigställer salladen.

Skär äpple i ca 0,5–1 cm tärningar.

Hacka körvel utan stjälkar.

Tillsätt potatisen, äpplet och körveln i bönskålen, slå på dressingen och blanda runt så att allt blir dressat. Dekorera gärna med några ätbara blommor, förslagsvis blåklint och kryddtagetes.

Ta korvarna från grillen och servera.