RECEPT

MAFFIGA BURGARE

I samarbete med @ipatriciaskok

Tänk dig ett möte i en och samma tugga mellan salt krispigt bacon, söt karamelliserad lök, syra från äpple, mjuk härlig kål och senapsdressing. Ja du hör ju själv att detta är en burgare du bara måste ta dig tid att göra, när just de är tillbehören på denna maffiga fläskburgare.

RECEPT

BURGARE OCH TILLBEHÖR 2 port.
250 g fläskfärs
6 skivor bacon
1 rött vinteräpple
50 g / ca 6 svartkålblad
350 g / 2st stor gul lök
2 msk + 2 tsk rapsolja
Salt
Svartpeppar
2 brioche hamburgerbröd

DRESSING 2 port.
4 msk majonnäs
2 tsk dijon
2 tsk sötstark senap

GÖR SÅ HÄR

KARAMELLISERAD LÖK
Skala lök, dela på mitten över rotfästet och skiva dem. Stek dem i 2 msk rapsolja på låg medelvärme, salta och peppra undertiden och rör ofta så löken blir jämnt stekt, tills den är riktigt mjuk, gyllenbrun och karamelliserad. Det tar ca 20 min, och det kan vara bra att steka under lock. Lägg löken på ett fat och ställ in i ugnen på 50 grader.

DRESSING
Blanda ihop alla ingredienser.

SVARTKÅL
Riv eller skär bort kålbladen från den grova mittnerven på bladen. Strimla kålen och stek den mjuk i 2 tsk rapsolja. Salta och peppra. Lägg på ett fat och ställ in i ugnen på 50 grader.

BURGARE
Stek baconskivorna gyllenbruna. Lägg på ett fat och ställ in i ugnen på 50 grader.

Stek sen brödet i samma panna i baconfettet.

Kärna ur äpplet och skär två 1,5 cm tjocka skivor i mitten på äpplet. Stek dem snabbt i baconpannan så de blir aningens mjuka, lägg den på ett fat och ställ i ugnen på 50 grader.

Hetta upp en stekpanna. Forma fläskfärsen till två puckar med en diameter lite större än brödet, eftersom de krymper lite vid stekning. Stek burgarna utan fett i den heta stekpannan, salta och peppra undertiden.
Sätt dressing på bottenbrödet och lägg svartkålen ovanpå. Lägg på köttet, bacon, äpple och lök i den ordningen, för att sist lägga dit toppen på brödet.

Stick ett par grillpinnar eller liknande genom burgaren så allt hålls på plats.

Nu är det dags att avnjuta din skapelse, förslagsvis med en coleslaw och några goda saltade chips till.

Smaklig måltid!