RECEPT
PRINSKORV OCH KRYDDIG POTATIS MED LÖK- OCH SVARTKÅL I KRÄMIGT KOMPANJONSKAP
I samarbete med @ipatriciaskok
Här har prinskorvarna fått ett par riktigt goda tillbehör och visst är det trevligt att kunna variera sina korvluncher och middagar. Kryddblandningen till potatisen kan du dubbla, tredubbla eller hur många gånger du nu vill, den kan du spara i kryddskåpet. Jag skriver ingenting i receptet om hur du steker själva prinskorvarna, det tror jag redan att du vet.
KRÄMIG KÅL 2port.
120 g svartkål
140 g / 1 gul lök
25 g smör
1 dl vitt vin
Ca 1 dl grädde eller mer om du vill
Salt
1 krm Peppar
RECEPT FORTS.
POTATISKRYDDA 2port.
1 tsk paprikapulver
0,5 krm rökt paprikapulver
3 krm lökpulver
2 krm vitlökspulver
2 krm senapspulver
1 krm mejram
1 krm oregano
1 krm salt
1 krm svartpeppar
GÖR SÅ HÄR
KRÄMIG KÅL- OCH LÖK
Skala lök, dela den på mitten över rotfästet och skär den i tunna skivor. Riv eller skär bort bladen på svartkål från den grova bladnerven i mitten av bladen och strimla sen bladen tvärsöver. Fräs löken, utan att det tar färg, på medelvärme tills den mjuknat, slå på vin och låt puttra några minuter. Tillsätt grädde och peppar. Låt puttra en stund till så grädden reduceras, tillsätt sen svartkålen och fortsätt puttra tills kålen blivit mjuk och mör. Smaka av med salt.
KRYDDIG POTATIS
Sätt alla ingredienser i en burk, skruva på locket och skaka om ordentligt.
Skala potatis eller låt bli, skär den i stora tärningar och lägg de i en bakplåtspappersklädd ugnspanna. Häll på rapsolja och vänd noga runt så alla sidor blir insmorda. Strö på kryddblandningen och vänd runt igen. Sätt in i 225 grader varm ugn, och rosta tills potatisen fått fin färg och är mjuk inuti, vänd potatisen ett par gånger under tillagningen.
SORTIMENT
JÄRVTJÄRNS PRINSKORV
79 kr/frp